Sport
EONOS

Waarom gaat Terpstra van Quick-Step naar Direct Energie?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom gaat Terpstra van Quick-Step naar Direct Energie?

Na 8 jaar trouwe dienst vertrekt Niki Terpstra bij topploeg Quick-Step. Hij gaat bij het Franse Direct-Energie rijden. Een opvallende overstap, vindt ook NOS-wielercommentator Gio Lippens.

"Het is alsof Cristiano Ronaldo nu van Juventus naar een tweedeklasser gaat", zegt Lippens in Langs de Lijn En Omstreken.

Waarom gaat Terpstra van Quick-Step naar Direct Energie?

De reden? "Geld. Dat is de eerste reden. De baas van de ploeg, Patrick Lefevere, zegt dat hij niet genoeg geld heeft om Terpstra een goede aanbieding te doen. Terpstra heeft natuurlijk dit jaar de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Hij slokt ongetwijfeld een groot deel van het budget van de ploeg op. Lefevere zegt: ik heb het geld nog niet. Hij heeft lang gewacht, maar nu hebben ze hem laten gaan."

"Zelf zegt Terpstra dat hij het avontuur wil aangaan. Direct Energie is een ploeg die aanvallend koers. Dat ligt hem wel. En ergens, stiekem in zijn achterhoofd, zal hij ook nog graag een Touretappe winnen, want die staat nog niet op zijn palmares. Misschien kan dat nu gaan lukken in een Franse ploeg."

Ster advertentie
Ster advertentie