Sport
NOS

'Alex Pastoor moet tweede kans krijgen bij AZ'

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Alex Pastoor moet tweede kans krijgen bij AZ'

Na het ontslag van trainer Pascal Jansen staat Maarten Martens voor de groep bij AZ. Als het aan presentator en analist Hugo Borst ligt, staat er volgend seizoen een andere coach voor de groep: Alex Pastoor. "AZ heeft een andere trainer nodig dan de brave jongens die er onlangs zijn geweest."

Quote

AZ draait niet goed, die gun ik Alex Pastoor

De stelling van Hugo Borst is deze zondag dan ook 'Alex Pastoor is de ideale volgende trainer van AZ'. "Pastoor is een man met een eigenzinnige visie op voetbal. Als Sparta-fan was ik in zijn tijd bij Sparta wel onder de indruk. Hij presteerde. Tegelijkertijd vond ik hem een beetje een rare snuiter."

"Wat Pastoor met Almere City doet is ontzettend knap. Dat doet hij met afbraakvoetbal. Getafe-light heb ik het genoemd in mijn column in het Algeen Dagblad", gaat Borst verder. "Degradatie met Almere ligt niet voor de hand."

Pastoor was in 2014 een week hoofdtrainer van AZ na het vertrek van Marco van Basten. "Zijn afscheid was pijnlijk. Ik gun hem een tweede kans. AZ draait niet goed, die gun ik Alex Pastoor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Jeroen vindt dat Maarten Martens langer de kans als hoofdtrainer moet krijgen. Hans vindt Pastoor zelfs totaal ongeschikt voor een team dat bovenin mee moet draaien, omdat hij nooit over een plan B beschikt. Barry ziet Pastoor liever bij Ajax dan bij AZ. Uiteindelijk was 59% van de stemmers het met Hugo Borst eens.

Ster advertentie
Ster advertentie