Sport

De Kopgroep: naar Parijs

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: naar Parijs

[AVROTROS] Wat een ontknoping leverde de tijdrit van gisteren op. De heren van De Kopgroep hielden het niet voor mogelijk. Volgens Mart Smeets hadden de beste scenarioschrijvers ter wereld het niet zo kunnen verzinnen. Toch was het gewoon de waarheid; Tadej Pogacar won niet alleen de tijdrit, maar ook de Tour, ten koste van Primoz Roglic.

De heren praten nog even na, Joost Vullings is er nog van in de war. Maar Mart Smeets herinnert zich andere Tours waarin het spannend was, en waarin tijdsverschillen ook voor verrassende situaties zorgden. Martijn Hendriks zal zich ook herinneren hóe hij naar de etappe keek; in een auto met spatschermen tussen hem en collega Herman van der Zandt. Want hoewel corona de Tour niet heeft platgelegd, was het virus toch altijd op de achtergrond aanwezig.

Pornosnor

De Nederlander Dylan van Baarle finishte gisteren als 69e en is daarmee de Monsieur 69 van de dag. Geboren in Voorburg, heeft hij nog hier en daar wat Strava-segmentjes op zijn naam staan in de thuisstreek van Joost. Volgens Mart is het geen wonder dat Dylan op de fiets is beland. Zijn beide ouders waren zeer verdienstelijke baanwielrenners. Martijn is benieuwd wat er met de imposante snor van Dylan zal gebeuren. Die zou hij afscheren bij geel in Parijs, maar dat is er, zoals bekend, niet van gekomen. We houden het vandaag in de gaten.

Laatste Natte Vinger

Nog een laatste keer steken de heren hun Natte Vinger de lucht in. Wie gaat de sprint van vandaag winnen? Mart ziet een herhaling van vorig jaar, toen Caleb Ewan de snelste bleek in Parijs. Martijn denkt dat de groenetruidrager nog meer punten zal ophalen en gaat voor Sam Bennett. En Joost zou Joost niet zijn als hij zijn chauvinistische inborst niet zou laten spreken. Voor een allerlaatste keer kiest hij Cees Bol als winnaar van de dag.

Weet jij het beter? Voorspel dan hier jouw winnaar van de dag, en maak kans op één van de laatste exclusieve mondkapjes van De Kopgroep! Volg ons ook zeker op Instagram, daar verloten we morgen, na de laatste aflevering, nog 25 exemplaren. Ook alle afleveringen van Mart Demarreert zijn hier terug te luisteren.

#24 - Verrassing (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie