Sport
BNNVARA

'Wat een prachtige overwinning van Roglic'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wat een prachtige overwinning van Roglic'

"Wat een prachtige overwinning van Roglic", zegt Erben Wennemars in B.V.S.C.'s Kleine Sportcitatenquiz. De Sloveense wielrenner won Luik-Bastenaken-Luik nadat Alaphilippe te snel juichte.

Video niet beschikbaar

De wereldkampioen stak 20 meter voor de finish zijn armen in de lucht. Roglic greep zijn kans, drukte zijn voorwiel net iets eerder over de streep dan de Fransman en won. Het verschil was een banddikte. "Schitterend", zegt Wennemars. "Dat mag ook wel. Alaphilippe heeft zijn prijs ook al."

Marathon in Londen

Niet alleen op de fiets werden grote afstanden afgelegd dit weekend. Ook de benen van menig marathonloper gingen ervoor, maar dan in Londen. Eliud Kipchoge werd na 25 kilometer in de London Marathon geconfronteerd met een dicht oor en kon daardoor niet goed meer rennen. Kipchoge besloot de wedstrijd uit te joggen, en werd al joggend nog steeds achtste.

"Mijn grote held", zegt Wennemars. "Hij kon niet meer de coördinatie vinden om hard te lopen. Het was de eerste keer in zeven jaar dat hij een marathon verloor. Och, wat erg."

De quiz op Instagram

Het is oktober, winter komt eraan en Erben Wennemars zit al aan de warme chocolade melk. Ook de nodige zakken pepernoten zijn al achter de kiezen. Maar weer of geen weer, pepernoten of niet: Erben Wennemars sport en volgt sport. Ben jij nou net zo gedreven in sportquizzen als Wennemars? Doe dan in de stories op de Instagram van De Nieuws BV/B.V.S.C. mee met deze quiz.

Hoe is het om stadionspeaker te zijn in een leeg stadion? - B.V.S.C.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie