Sport
EONOS

Anne Hardenbol en Jet Milders ijshockeyen tussen de mannen: 'Vallen wel op samen'

foto: iStock / Getty Images Plusfoto: iStock / Getty Images Plus
  1. Nieuwschevron right
  2. Anne Hardenbol en Jet Milders ijshockeyen tussen de mannen: 'Vallen wel op samen'

In de studio van Langs de Lijn en Omstreken zijn ijshockeysters Anne Hardenbol en Jet Milders aangeschoven. Hoewel ijshockey al een behoorlijk zware sport is, kiezen zij ervoor om het zichzelf nóg lastiger te maken. Zij spelen namelijk niet in een vrouwenteam, maar met hun ploeg Dordrecht Lions in de ijshockeyeredivisie voor mannen. Milders: "We vallen wel op zo met zijn tweetjes."

Video niet beschikbaar

Hardenbol en Milders houden wel van een uitdaging. Ze spelen dus in de Eredivisie voor mannen, maar ook met het nationale team bij de vrouwen. Ze weten dus goed het verschil tussen het vrouwen- en mannenijshockey. Bij de vrouwen is er meer ruimte voor inzicht. "Bij de mannen is vooral het gewicht een dingetje", vertelt Milders. "We zijn twintig tot dertig kilo lichter dan de tegenstanders. Terwijl het al een sport is van veel duwen."

Veel tegenstanders houden daar dan weer wel rekening mee, legt Hardenbol uit. "Maar andere teams pakken ons juist wat harder aan. Het speelt wel altijd een rol in een wedstijd."

Door hun teamgenoten worden de vrouwen 'two of the guys' genoemd. "Dat vind ik wel een compliment", zegt Hardenbol. Milders knikt: "Dat willen we ook zijn."

Maar toch hebben de vrouwen soms het gevoel dat ze al 1-0 achterstaan. "Als wij een fout maken, worden wij wel sneller gestraft. Ook door onze coach", vertelt Hardenbol. "Dat is in mijn ogen niet altijd eerlijk."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie