Sport
EONOS

'Xavi Simons is te goed voor de eredivisie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Xavi Simons is te goed voor de eredivisie'

Het duel in de top van de ranglijst tussen Feyenoord en PSV is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Het leek een overwinning te worden voor de Eindhovenaren, die het na dik een uur spelen met tien man moesten doen. "Ik ben blij om te zien dat het zo dichtbij elkaar ligt. Ploegen zijn niet meer naïef en spelen met het mes tussen de tanden", klinkt het in het Sportforum bij Langs De Lijn En Omstreken. Te gast zijn forumleden NOS collega Arno Vermeulen, voetbalanalist Robert Maaskant en schaatsanalist Michel Mulder.

Video niet beschikbaar

Rode kaart

Vermeulen was blij met het interview van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij: "Je zag dat Van Nistelrooij pissig was op verdediger Obispo na zijn overtreding op Feyenoord-spits Giménez. Obispo benadeelde daarmee zijn team. Ik denk dat PSV de wedstrijd had gewonnen als ze met elf man op het veld waren geëindigd." Maaskant beaamt de woorden van Vermeulen: "Hij won het duel en kopte zelfs de bal weg. Als er geen VAR was geweest, was hij er waarschijnlijk mee weggekomen."

Volgens Vermeulen moet je als voetballer soms aan de noodrem trekken en kan een overtreding nuttig zijn, maar deze rode kaart was "uitermate irritant" voor trainer Ruud van Nistelrooij en onnodig voor de ploeg. "Toch is het dan interessant om te zien welke tactiek Van Nistelrooij gaat toepassen, na die rode kaart", zegt Maaskant.

"Hij loste het goed op door Bakayoko weer te wisselen. Thorgan Hazard kan met zijn acties iets forceren. Hij maakte een goede goal", aldus Maaskant. "Hij kan nog van grote waarde zijn voor PSV deze tweede seizoenshelft", voegt Vermeulen toe. "PSV heeft goed gehandeld na het vertrek van onder andere Cody Gakpo. Ook Van Aanholt maakte een goede indruk."

Xavi Simons

Maaskant: "Daar gaan mijn ogen van glinsteren. Simons is eigenlijk te goed voor de eredivisie. Met zijn opleiding bij FC Barcelona en PSG heeft hij de juiste keuze gemaakt om in Nederland te gaan voetballen. Simons is wel van een ander niveau dan Gakpo. Hij weet voordat hij de bal krijgt al waar de ruimte ligt en wie hij moet inspelen. In het begin had hij bij PSV nog wel moeite, omdat hij in de eredivisie nog wel eens een trap krijgt. Dat was hij in Spanje en Frankrijk niet gewend. Hij kan van grote waarde worden voor het Nederlands elftal."


"Het gaat heel interessant worden wat Simons na dit seizoen gaat doen", eindigt Vermeulen. "PSG houdt hem natuurlijk goed in de gaten. Ik zou het heel jammer vinden als hij teruggaat naar Frankrijk."

Verder in het Sportforum: "Turkse voetbalclubs proberen op allerlei manieren slachtoffers bij te staan via Twitter. Ze stellen hun accounts open voor de Turkse variant van het Rode Kruis", zegt Arda Kaya presentator bij AD Play en Turks voetbalkenner over de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Video niet beschikbaar

Sportjournalist Willem Vissers heeft dit weekend genoten van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken een ode aan deze tweestrijd. "Een schilderij van sport."

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie