Sport
MAX

Pierre Vermeulen: De 'Neymar' van PSG in de jaren '80

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Pierre Vermeulen: De 'Neymar' van PSG in de jaren '80

Pierre Vermeulen kijkt vanavond met spanning naar de finale van de Champions League. 'Zijn' Paris Saint-Germain kan de cup met de grote oren vanavond voor het eerst winnen. In de jaren '80 speelde Vermeulen zelf bij de club en bracht de club zijn eerste landstitel.

Video niet beschikbaar

Vermeulen blikte op De Perstribune vooruit op de finale. Hij denkt dat beide ploegen kans maken, maar hij wil ook zijn Duitse vrienden aan de grens met Kerkrade te vriend houden.

'Kampioensshirt PSG mijn Gele Trui'

In de jaren '80 was PSG nog een hele andere club. Vermeulen speelde destijds op de positie waar Neymar nu speelt. Sierd de Vos noemde Vermeulen 'de Neymar' van PSG in de jaren '80.

Vooral de omgang met andere spelers en hoogwaardigheidsbekleders was anders. Zo kwam toenmalig burgemeester Jacques Chirac vaak de kleedkamer in. "Hij was groot fan van PSG. Hij ging iedere speler omhelzen en kussen en weet ik wat. Dan stond je in de rij. Dat gebeurde in Frankrijk wel veel."

Vermeulen kende wel een leuke tijd in Parijs met een mooie herinnering aan de landstitel. "Het kampioensshirt van PSG is mijn Gele Trui."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote broer Van Hanegem

Pierre Vermeulen kwam in zijn carriere ook langs Roda JC, Feyenoord en MVV. Willem van Hanegem is bij Feyenoord de speler naar wie hij het meest op keek. "Ik heb hem vrijwel dagelijks meegemaakt, het is net alsof het een broer voor je is." Met Johan Cruijff werd hij in 1984 landskampioen.

Zijn echte liefde is Roda JC. Daar gaat het nu niet goed mee. Maar dat is nog altijd beter dan een fusie met andere Limburgse clubs. "We hebben de Eerste Wereldoorlog gehad, de Tweede Wereldoorlog, FC Limburg zou een grote oorlog worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Pierre Vermeulen

Ster advertentie
Ster advertentie