Sport
NOS

Erben Erbij: Erben is vrij

foto: RadiOlympia
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Erbij: Erben is vrij

Oud-schaatser en NOS-analist Erben Wennemars is afgereisd naar Tokio en neemt voor RadiOlympia elke dag een kijkje bij de evenementen waar Nederlandse olympiërs in actie komen. Wennemars kreeg op dag 12 van de Spelen eindelijk toestemming om zich ook buiten de venues te bewegen.

Alle journalisten in Tokio moeten veertien dagen in quarantaine in de Olympische bubbel. Voor Wennemars zitten die twee weken er nu op, waardoor hij er eens op uit kan trekken. "Ik ben in een keer onder de mensen, onderdeel van de maatschappij", zegt Wennemars in RadiOlympia. De speciale verslaggever is neergestreken in een koffiezaak. "Eventjes naar buiten lopen is toch wel fijn. Ik heb tot nu toe zeven coronatesten gedaan, iedere dag een mondkapje voorgehouden. Ze geloven dat als je nu corona krijgt, dit niet hebt meegenomen vanuit Europa."

Video niet beschikbaar

Introductie van de klapschaats

Aan het begin van dag 12 van de Olympische Spelen behaalde Femke Bol een bronzen medaille op de 400 meter horden. "Er is ongelooflijk hard gelopen. Fantastisch om te zien." Wennemars sprak de manager van Bol. "Hij zei dat Bol geluk heeft gehad. Ze loopt op de goede schoenen." Wennemars dacht daarbij terug aan de introductie van de klapschaats in het schaatsen. "Je ziet de effecten van nieuwe schoenen in de atletiek. Drie vrouwen liepen een wereldrecord. Bijna alle mannen verbeteren hun nationale record. Het is een gespreksonderwerp onder atleten, wat zijn wel en wat zijn geen goede schoenen."

De oud-schaatser hoorde dat Adidas niet over de goede schoenen beschikt, pech voor de atleten die daarop lopen. "Ze hebben contracten getekend en kunnen dan niet op het laatste moment opzeggen."

Femke

Femke Bol, Femke Heemskerk, Femke Kok. Allemaal vrouwen die het goed doen in de sport. De vergelijking tussen Bol en schaatser Kok kan Wennemars wel maken. "Jong, nieuw en ze staan onbevangen in het leven. Dat Bol meteen een medaille haalt, is fantastisch. Vanaf nu heeft ze een heel andere status in het wereldje."

En wat doet Erben direct na dit gesprek? "Ik denk dat ik nóg een kopje koffie ga bestellen."

Oranje Alert

Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert in de NPO Radio 1-app mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio.

Heb je de NPO Radio 1-app nog niet op je telefoon of tablet? Download 'm hier voor iOS en hier voor Android, zet het Oranje Alert aan en mis geen enkele Nederlandse sporter in een olympische finale!

Ster advertentie
Ster advertentie