Sport
EONOS

Sportforum: 'Niet selecteren Wijnaldum kansloos spelletje van Van Gaal'

foto: BSR Agencyfoto: BSR Agency
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Niet selecteren Wijnaldum kansloos spelletje van Van Gaal'

Bondscoach Louis van Gaal heeft een vreemde beslissing genomen door Georginio Wijnaldum niet op te nemen in de voorselectie van het Nederlands elftal. "Dit blijft een kansloos spelletje van Van Gaal", zegt voetbaljournalist Freek Jansen van Voetbal International in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Van Gaal heeft Wijnaldum niet opgeroepen voor de voorselectie en dat doet de wenkbrauwen bij Jansen fronzen. Ook Jeroen Stekelenburg, verslaggever van het Nederlands elftal van de NOS, heeft met verbazing gekeken naar de keuze van Van Gaal. Al voegt hij er wel aan toe dat Van Gaal een paar keer ontevreden was over Wijnaldum in Oranje

De bondscoach kwam met nog een verrassende naam: Vincent Janssen, die tegenwoordig in Mexico bij Monterrey speelt. Jansen is een spits, maar maakte de afgelopen jaren bar weinig indruk en wist het net maar weinig te vinden. Ook die keuze van Van Gaal vinden de heren raar. "Het slaat gewoon nergens op", aldus sportjournalist Jansen.

Daarnaast is er aandacht voor de ontknoping in de eredivisie. Heracles Almelo moet het vege lijf zien te redden in play-offs tegen degradatie. De club uit Almelo eindigde als zestiende en is daardoor veroordeeld tot de nacompetitie. Verder aandacht voor de prestaties van de Nederlanders in de Giro d'Italia en het landskampioenschap van Ajax.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie