Sport

Martijn Hendriks: 'Ángel López is een soort gekrompen Jeroen Blijlevens'

foto: De Kopgroepfoto: De Kopgroep
  1. Nieuwschevron right
  2. Martijn Hendriks: 'Ángel López is een soort gekrompen Jeroen Blijlevens'

[NOS - AVROTROS] De Tour lijkt nu wel redelijk beslist, daar zijn de mannen van De Kopgroep het over eens. Tenzij er iets geks gebeurt, verliest Roglic geen 57 secondes meer in de komende etappes. Zelfs de ploegleiding Jumbo-Visma rekent zich al vrijwel rijk, weet Martijn.

#21 - Superman (S04)

Gelukkig viel er woensdag wel te genieten van een mooie finale, waar Miguel Ángel 'Superman' López uitblonk. Hij was Primož Roglič te snel af en dat zal die laatste pijn hebben gedaan, denkt Smeets. 'Grote renners willen grote etappes winnen. Maar hij is nog geen grote renner'.

'Superman' López

Martijn is wel fan van López: 'Als je hem ziet, dan denk je, die man is een sprinter. Een soort gekrompen Jeroen Blijlevens'. Hij is bovendien regelmatig betrokken bij vreemde incidenten. In de Giro sloeg hij nog een petje van het hoofd van een toeschouwer die hem ten val had gebracht. En in deze Tour vloog hij letterlijk uit de bocht tegen een verkeersbord aan, nadat hij met zijn ploeg de 'orders' van Tony Martin had genegeerd.

Overigens komt López niet aan zijn bijnaam 'Superman' door zijn prestaties op de fiets. Als tienjarige werd hij overvallen met een mes, ze wilden hem beroven van zijn fiets. Hij kon de overvallers overmeesteren en het mes zelfs afpakken, waarop de overvallers het hazenpad kozen. Nog voordat López puber was, was hij al Superman.

De bolletjes prevaleren

Er viel ook wat te juichen voor De Kopgroep gisteren, want eindelijk is er een nieuwe leider in het bergklassement. Pogačar staat aan kop, gevolgd door de andere klassementsmannen Roglič en López. Een attente luisteraar vroeg zich: met welke trui rijdt Pogačar vandaag, nu hij zowel het berg- als het jongerenklassement aanvoert? Daar is een duidelijke volgorde in, legt Martijn uit. Geel gaat boven alles, dan volgt de groene trui, dan de bolletjes en uiteindelijk het wit. Vandaag zullen we Pogačar dus in de bolletjestrui zien fietsen.

De Natte Vinger

Of hij daarmee ook als eerste over de finish rijdt, verwachten de mannen niet. De consensus is dat vandaag een etappe zal zijn voor een grote kopgroep. Martijn zet daarom ook in op de succesvolle Zwitser Hirschi, Mart gokt op een ontketende Sivakov en Joost rekent op Kwiatkovski. Ook een gokje wagen? Stuur je voorspelling in en win een exclusief De Kopgroep-mondkapje.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie