Sport
EONOS

Crisis blijft aanhouden bij Vitesse

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Crisis blijft aanhouden bij Vitesse

Het is crisis in Arnhem. Vitesse dreigt de proflicentie van de KNVB kwijt te raken, omdat het nog onzeker is of Vitesse volgend jaar in de Gelredome speelt. In het bestuur van de Arnhemse club is het onrustig. En tot overmaat van ramp onthult de Engelse krant The Guardian vandaag een artikel waaruit blijkt dat Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj in het geheim de overname van Vitesse heeft gefinancierd. Bjorn Courbois van de Vitesse-podcast Studio Langs de Rijn vertelt erover in Langs De Lijn En Omstreken.

Abramovitsj

Voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj zou volgens The Guardian in het geheim Vitesse hebben gefinancierd. Het gaat om de periode tussen 2010 en 2016, toen Abramovitsj eigenaar was van Chelsea. In 2010 was Merab Jordania eigenaar van Vitesse, die mogelijk 117 miljoen euro heeft ontvangen van de Russische oligarch.

Vitesse heeft gereageerd op het Engelse krantenartikel: "De club heeft altijd volledig meegewerkt aan de door de KNVB ingestelde onderzoeken, die ook geen onrechtmatigheden aan het licht hebben gebracht." De KNVB deed al eerder onderzoek naar de financieringsstromen van de Arnhemse voetbalclub.

Video niet beschikbaar

Stadion

De KNVB wil voor 11 april duidelijkheid over de speel locatie van Vitesse volgend jaar. Vitesse dreigt de proflicentie kwijt te raken omdat het nog geen overeenkomst heeft getroffen over de huur van het stadion de Gelredome.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie