Sport
NOS

De Toursupporter: een Nederlandse vlogger

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Toursupporter: een Nederlandse vlogger

Wielerliefhebbers komen uit alle landen en streken. De mooiste wielerverhalen vind je dan ook langs het parcours van de Tour. In de rubriek De Toursupporter spreekt verslaggever Edwin Cornelissen dagelijks met een opvallende supporter langs het parcours. Vandaag: een Nederlandse vlogger. "De antenne hangt met een wasknijper vast, dus ik heb vandaag een onderbroek minder op de waslijn kunnen hangen."

Video niet beschikbaar

"Tom Dumoulin? Die is toch gestopt met toeren? Ja, hij heeft inderdaad een nieuwe keuken nodig. Dat heb ik ook gehoord, maar hij heeft zelf al tegels gekocht en hij gaat ze er zelf in plakken."

In zijn zoektocht naar bijzondere Tour-supporters stuitte verslaggever Edwin Cornelissen vandaag op een Nederlandse vlogger langs het parcours, die op dat moment in gesprek is met iemand van een tegelzetbedrijf. "Die wil natuurlijk handel hebben", verklaart de man.

Provisorisch

Een statief, koptelefoon en een antenne op de schouders: provisorisch beoefent de man zijn hobby, vloggen. "Er is wel een nadeel, want de antenne hangt met een wasknijper vast, dus ik heb vandaag een onderbroek minder op de waslijn kunnen hangen."

De man woont in Frankrijk, maar spreekt geen woord Frans. Zijn vlogs zijn bedoeld voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in "net een andere insteek dan de normale media", vertelt hij.

"Ik woon in de gemeente Saint-Léonard-de-Noblat. Ik denk dat de voorbereiding al een maand lang bezig is. Dat de eerste spandoeken aan gebouwen werden gehangen. Wat ik wel jammer vind: de hele gemeente is in nieuw asfalt gekomen, behalve de weg waar ik aan woon."

'Poulidor Town'

De opa van Mathieu van der Poel, Raymond Poulidor, woonde in dit dorp. Nog steeds is Poulidor hier een grootheid. "Dat leeft echt heel erg." Waar de vlogger dat aan merkt? "Aan elke winkeletalage. Ik weet niet of het zijn fietsen zijn, maar in elke etalage staan racefietsen. Overal zijn portret. Het stadion is naar hem vernoemd. Het is Poulidor Town, eigenlijk."

Dan, als het gesprek met Cornelissen ten einde loopt, ontvangt de man een nieuwe vraag van een vaste kijker. "Zei je nou poepen? Waar de wielrenners poepen? Nou, ze moeten 200 kilometer fietsen. Die mensen gaan natuurlijk eerst naar de wc toe voordat ze beginnen! Dat is toch logisch?"

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie