Sport
EONOS

Ploegleider vreest voor einde loopbaan wielrenner De Kort, die drie vingers is verloren

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ploegleider vreest voor einde loopbaan wielrenner De Kort, die drie vingers is verloren

Wielrenner Koen de Kort is bij een ongeval in Andorra ernstig gewond geraakt aan zijn rechterhand. Bij een operatie zijn drie vingers geamputeerd, zo meldt zijn ploeg Trek-Segafredo.

Ploegleider Steven de Jongh, die zelf in de Tour zit en niet bij het ongeval aanwezig was, reageert in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik sprak hem kort na de operatie via Whatsapp. Hij is net als wij erg geschrokken."

De Jongh vreest voor het einde van de wielerloopbaan van De Kort, die voorlopig in het ziekenhuis moet blijven. "Ik denk dat het heel moeilijk is om te koersen zonder die vingers. En hij is al bezig aan zijn laatste jaar, dus ik denk dat hij zich meer moet focussen op de toekomst in plaats van het seizoen", aldus De Jongh.

Onduidelijkheid

De 38-jarige Nederlander was met een voertuig onderweg tijdens een off-roadtrip toen het misging, aldus zijn ploeg. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Hij werd per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in het Spaanse Sabadell.

Bij een spoedoperatie bleek het onvermijdelijk drie vingers van De Korts rechterhand te amputeren. De wielrenner is mentaal in goede conditie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie