Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Noa Lang is een fantastische rapper'

foto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Noa Lang is een fantastische rapper'

PSV-aanvaller Noa Lang heeft zijn eigen rapnummer uitgebracht, 7K op je feestje. Artiestennaam: Noano. De Stelling van Borst is vandaag: Noa Lang is een fantastische rapper. "Ik vind dat voetballers er iets naast moeten doen, maar niet alle voetballers zullen het niveau van Tupac aantikken", grapt Hugo Borst.

Video niet beschikbaar

Vooropgesteld: de stelling van vandaag is - vanzelfsprekend - ironisch bedoeld. Maar de boodschap van Borst heeft een serieuze ondertoon, vertelt hij. "Ik vind dat voetballers er iets naast moeten doen", zegt Borst. Hij geeft een persoonlijk voorbeeld. "Laatst hoorde ik een idiote stelling dat Bart Vriends (Sparta Rotterdam, red.) niet zoveel op pad moet gaan omdat dat af zou leiden van zijn werk."

De 32-jarige verdediger heeft samen met twee voetbalvrienden een eigen podcast: De Cor Potcast, vernoemd naar de ervaren oud-voetbaltrainer. Borst: "Nou ken ik Bart heel goed – hij zou niet bestaan als voetballer als hij geen andere prikkels erbij heeft."

Ook andere profvoetballers maken muziek. Memphis Depay en Ryan Babel bijvoorbeeld, net als Quincy Promes. Borst, grappend: "Niet alle voetballers zullen het niveau van Tupac aantikken."

Borst hoopt dat zijn stelling verdeelde reacties oplevert. Dat is meestal niet het geval, vertelt hij, wederom grappend. "Iedereen is het altijd maar met me eens."

Wat vinden de luisteraars?

Via de NPO Radio 1-app kunnen luisteraars hun mening over de stelling delen. Zo is de stijl van Lang "te vlak", vindt Jan. "Lang niet zo goed als de rest!" Will schrijft: "Ik ben blij dat hij goed kan voetballen, hoef ik me geen zorgen te maken dat hij zijn brood moet verdienen als rapper." Henk, met een kwinkslag: "Lang Lang is ten minste dubbel zo goed." De Lang waar hij het over heeft, is een 41-jarige Chinese pianist.

"Laat hem lekker rappen als dat een soort van ontspanning voor hem is, maar of het nu een geweldige rapper is? Als hij niet een bekende voetballer was hadden we dit nummer nooit gehoord op de radio", schrijft Emiel. Ook Willem vindt de kritiek op Lang onnodig. "De huidige, jongere generatie voetballers blijkt prikkels buiten het voetbal nodig te hebben. Daar is niets mis mee, wanneer het jouw carrière niet schaadt."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie