Sport
NOS

Bente Rogge na coronabesmetting beslissend op WK waterpolo

foto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Bente Rogge na coronabesmetting beslissend op WK waterpolo

Nederland bereikte zondag in Hongarije de kwartfinale van het WK waterpolo door Canada met 10-7 te verslaan. Bente Rogge scoorde twee keer. De speelster testte vorige week dinsdag nog positief op corona.

Het was een hectische week voor de 24-jarige Rogge. De waterpoloster moest dagen in een leeg zwembad in Nederland trainen omdat ze niet naar Hongarije mocht afreizen. Ook al had ze geen klachten. "Dat kwam wel als een klap", zegt Rogge. "Het was zwaar. Dagelijks was het wachten op de testuitslagen. Steeds als het niet goed was, was dat een extra tegenslag."

Schotpercentage moet beter

Afgelopen woensdag mocht ze dan toch naar haar team toe, nadat ze de eerste twee groepswedstrijden had gemist. Met haar in de ploeg won Nederland ruim van Zuid-Afrika en vandaag dus van Canada. "Achteraf ben ik blij en trots dat we deze wedstrijd over de streep hebben getrokken. Maar we moeten ons nog wel verbeteren, vooral met het schotpercentage."

Nederland neemt het in de kwartfinale op tegen Griekenland. "Dat wordt sowieso een spannende wedstrijd. We hebben een Griekse coach, dus dat kan een voordeel zijn. En het is geen onbekende ploeg voor ons."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie