Sport
NOS

Finnen verslaan Denen, die in gedachten bij Eriksen zijn

foto: Reuters connectfoto: Reuters connect
  1. Nieuwschevron right
  2. Finnen verslaan Denen, die in gedachten bij Eriksen zijn

Het duel Denemarken tegen Finland op het EK voetbal is een wedstrijd geworden om nooit te vergeten. Niet vanwege het voetbal, wel vanwege het in elkaar zakken van Christian Eriksen in de 43ste minuut.

Opeens ging de 29-jarige Eriksen na een ingooi aan de zijlijn tegen de grond. Teamgenoten riepen snel op tot medische assistentie en vormden een haag om de medici hun werk te laten doen. De spanning en angst op de gezichten gaven blijk van een ernstige situatie.

Na een kwartier werd Eriksen per brancard van het veld vervoerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De eerste berichten waren positief; Eriksen was "wakker" en "gestabiliseerd". Hij bleek vanuit zijn ziekbed zelfs contact te hebben gehad met zijn teamgenoten. Zijn advies: uitspelen die wedstrijd.

Dat gebeurde. Finland won uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van Joel Pohjanpalo, maar na afloop werd er natuurlijk vooral gesproken over de situatie met Eriksen.

"Het leven gaat over betekenisvolle relaties en als dan een van je spelers vecht voor zijn leven, dan is voetbal zinloos. We zijn blij dat het goed met hem gaat, maar we zijn behoorlijk van slag", zei de Deense bondscoach Kasper Hjulmand op de persconferentie

'Dit wil je nooit meemaken, dit gun je niemand'

Ster advertentie
Ster advertentie