Sport
NOS

Antoinette De Jong pakt eerste wereldtitel op 3.000 meter

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Antoinette De Jong pakt eerste wereldtitel op 3.000 meter

Antoinette de Jong heeft in Heerenveen de wereldtitel op de 3.000 meter veroverd. De Nederlandse schaatsster reed bij de WK afstanden in Thialf naar 3.58,47 en veroverde daarmee haar eerste wereldtitel op een individuele afstand. Irene Brons veroverde het brons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het zilver ging naar zesvoudig wereldkampioene Martina Sáblíková, die wel heel dicht bij haar zevende wereldtitel was. De 33-jarige Tsjechische kwam met 3.58,57 slechts een tiende tekort voor het goud.

De Jong reed in de achtste rit tegen haar ploeggenote Joy Beune. Beide schaatssters gingen hard van start en halverwege de race nam De Jong afstand van haar jongere ploeggenote. Beune klokte 4.02,21 en eindigde daarmee als zesde.

De Jong eindigde bij alle wereldbekers dit seizoen op het podium, maar stond dit seizoen nog niet op de hoogste trede in een internationale wedstrijd.

Reactie

Verslaggever Bert Maalderink sprak De Jong na afloop:

Luister hier naar een samenvatting van de dag:

Dag 1 van de WK Afstanden in Thialf in 3 minuten

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie