Sport
NOS

Sensatie op 1.500 meter vrouwen: Wiklund pakt eerste gouden medaille ooit voor Noorwegen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sensatie op 1.500 meter vrouwen: Wiklund pakt eerste gouden medaille ooit voor Noorwegen

Ragne Wiklund heeft verrassend de 1.500 meter voor vrouwen gewonnen op de WK Afstanden in Thialf, Heerenveen. Het was de eerste gouden plak voor Noorwegen in het individuele vrouwenschaatsen. Voor Nederland bleven er geen medailles over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het 20-jarige talent Wiklund kwam vroeg in de wedstrijd in actie. Met 1:54.61 reed ze een verbazingwekkend snelle tijd. Brittany Bowe, de winnaar van de 1.000 meter, beet zich ook stuk op de tijd van de vrouw uit Oslo. Met 1:55.03 reed Bowe de tweede tijd. De derde plaats was voor Lalenkova, die zeven honderdsten langzamer was als Bowe.

Wüst en De Jong

In de laatste rit stonden vijfvoudig kampioen op de 1.500 meter Ireen Wüst en de wereldkampioen op de 3.000 meter Antoinette de Jong in de baan. De Jong had een betere opening en bleef in de eerste ronde voor op Wiklund. Daarna zakte ze terug, ook al kon ze bij Wüst onderdoor komen in de laatste bocht. De Jong en Wüst eindigden respectievelijk als vierde en vijfde. De derde Nederlandse, Melissa Wijfje, eindigde als negende.

Later vandaag rijden de mannen dezelfde afstand, komen de vrouwen nog in de baan voor de 5.000 meter en sluiten de mannen af met de 10.000 meter. Alle afstanden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie