Sport
BNNVARA

'Sunweb had Kelderman wat meer kunnen helpen'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sunweb had Kelderman wat meer kunnen helpen'

"Kelderman heeft alles eruit gehaald maar Sunweb had hem wel wat beter kunnen helpen", zegt Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. Wilco Kelderman werd dit weekend derde in de Giro d'Italia.

Video niet beschikbaar

De derde plek in de Giro is de beste wielerprestatie van Kelderman ooit. Ondanks dat hij in de voorlaatste etappe de roze trui verloor, is Kelderman tevreden; een podiumplek in een grote ronde is voor hem als een droom die uitkomt. Naast de feestvreugde rondom deze prachtige prestatie, zijn er ook geluiden over zijn ploeg die de Nederlander beter had kunnen helpen.

Keuze van de ploegleiding

Donderdag, de etappe die Kelderman won, besloot de ploegleiding dat teammaat Hindley niet op Kelderman hoefde te wachten. Met een minimale voorsprong greep Kelderman toen alsnog de roze trui. "Misschien had het qua tactiek anders gekund, hadden we het anders kunnen oplossen, maar dat is een keuze die de ploegleiding maakt", zei Kelderman tegen de NOS.

"Dat Jai donderdag doorreed, is zeker niet iets waarop ik hem afreken. Het is een jonge renner met ambities, dan kan je hem niet vragen om terug te stappen. Hij was simpel gezegd in de bergen gewoon beter dan ik."

"Er was altijd wat maar nu heeft hij in ieder geval maximaal gereden en alles eruit gehaald", zegt Wennemars. "Hij heeft alles eruit gehaald. Sunweb, die hem wel wat meer kunnen helpen, denk ik."

Meedoen met de Kleine Sportcitatenquiz?

Zoals altijd is de laatste quote van de quiz weer voor jou. Wie zei, "Soms win je en soms verlies je. Morgen gaan we weer alles geven. We komen terug!". Laat het ons weten op Instagram.

Dit is waarom Keldermans regenjas geen klittenband heeft - B.V.S.C.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie