Naar homepage
Sport

Virgil van Dijk langere tijd uitgeschakeld: 'Heel jammer dat dit is gebeurd'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Virgil van Dijk langere tijd uitgeschakeld: 'Heel jammer dat dit is gebeurd'

Virgil van Dijk gaan we voorlopig niet terugzien op het veld. Na een harde botsing met Everton doelman Jordan Pickford is Van Dijk voor langere tijd uitgeschakeld. "Het is heel jammer dat dit is gebeurd", zegt Erben Wennemars in De Kleine sportcitatenquiz van B.V.S.C.

"Het was gewoon een keiharde overtreding op hem", zegt Erben Wennemars. In de elfde minuut moet Van Dijk het veld al verlaten. De doelman van Everton kwam hard in, maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. Ook trok de scheidsrechter geen kaart, tot enige verbazing van Wennemars. "Het doet gewoon pijn als je ernaar kijkt", zegt de oud-schaatser in B.V.S.C. "En hij kreeg gewoon geen kaart hè?"

Focus op herstel

Op Twitter laat Van Dijk weten: "Ik ben nu volledig gefocust op mijn herstel en zal er alles aan doen zo snel mogelijk terug te keren." Daarnaast laat de speler van Liverpool weten: "Ondanks de duidelijke teleurstelling geloof ik ook stellig dat elke tegenslag ook een uitdaging met zich meebrengt en met Gods hulp zal ik beter terugkeren, fitter en sterker dan voorheen."

"Ik geloof dat, zowel in het voetbal als in het leven, alles met een reden gebeurt en dat het belangrijk is het hoofd omhoog te houden in goede en slechte tijden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EK deelname in gevaar?

Wennemars snapt dat de aanvoerder van Oranje er iets positiefs uit wil halen, "maar het is gewoon heel jammer dat dit gebeurd is." Hoelang Van Dijk nodig heeft voor zijn herstel, en of bijvoorbeeld zijn deelname aan het EK in gevaar komt, is nog onduidelijk.

In de Engelse media wordt gesproken over een gescheurde kruisband, maar Liverpool heeft slechts laten weten dat er schade is aan de kniebanden. Voor een gescheurde kruisband staat een herstel van zes tot negen maanden. Oftewel, mocht Van Dijk dat hebben, dan mist hij het EK. De voetballer wordt op korte termijn geopereerd en zal zich focussen op zijn herstel.

Dit is de architect achter het succes van Van der Poel

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie