Sport
MAX

Freek Jansen & Michel van Egmond brengen lucht en relativering in voetbalpodcasts

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Freek Jansen & Michel van Egmond brengen lucht en relativering in voetbalpodcasts

Podcastmakers Freek Jansen en Michel van Egmond scoren wekelijks met hun voetbalpodcasts. Jansen doet dat met de Pak Schaal Podcast over Ajax en Michel van Egmond met de Dick Voormekaar Podcast over Feyenoord. "Relativeringsvermogen en zelfspot is zo belangrijk", beaamt Freek Jansen.

Video niet beschikbaar

Beide heren schoven zondag aan bij De Perstribune van MAX, op het NPO Podcastevent in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Zoals er op het veld rivaliteit is tussen Ajax en Feyenoord, zo gemoedelijk ging het eraan toe op NPO Radio 1. Toch was Michel van Egmond duidelijk. "We willen meer luisteraars dan Ajax. Al hoor ik steeds meer Ajacieden die ook naar ons luisteren." Op dit moment heeft de Pak Schaal Podcast nog meer luisteraars dan de Dick Voormekaar Podcast. "Wij (Freek Jansen samen met Arco Gnocchi) zijn al eerder begonnen", zegt Jansen daarover. Michel van Egmond maakt de Feyenoord-podcast samen met Martijn Krabbendam sinds vorig seizoen.

Omgaan met tegenslagen

Relativeren is volgens Michel van Egmond belangrijk, zeker omdat het over Feyenoord gaat. "Naar Feyenoord ga je met hetzelfde gevoel als dat je naar de tandarts gaat. Als je geen twintig gaatjes hebt valt het mee." Jansen denkt dan ook dat Feyenoorders beter met tegenslagen om kunnen gaan en dat Ajacieden daar best iets van kunnen leren. Dat levert hoongelach op in de zaal. Maar Jansen benadrukt dat hij het niet arrogant bedoelde. "Ik ben ook niet voor Ajax, maar voor De Graafschap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erik ten Hag

Een persoon in de voetballerij waar beide heren een zwak voor hebben is Ajax-trainer Erik ten Hag. "Ik volg Ajax sinds 2015 en Ten Hag kwam en is gewoon zijn eigen gang gegaan", zegt Jansen. Van Egmond genoot vroeger altijd van de humor van Leo Beenhakker, maar vindt het nu humor om naar Ten Hag te kijken. "Ik kijk altijd naar Ten Hag voor het ongemakkelijke gedoe."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Freek Jansen & Michel van Egmond

Ster advertentie
Ster advertentie