Sport
NOS

Demi Vollering wint Luik-Bastenaken-Luik: ‘De onbetwiste koningin van het wielervoorjaar’

foto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. Demi Vollering wint Luik-Bastenaken-Luik: ‘De onbetwiste koningin van het wielervoorjaar’

Na de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl heeft Demi Vollering ook Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Daarmee zette ze binnen zeven dagen een indrukwekkende zegereeks neer. "Een bijzondere hattrick."

Met het winnen van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl kwam een bijzondere trilogie binnen zeven dagen dichtbij. Dat maakte haar naar eigen zeggen zenuwachtig, nadat de 's ochtends was opgestaan. "Ik wilde het heel graag afmaken natuurlijk”, vertelde ze na afloop. “Ik denk dat ik het nog een beetje moet laten bezinken."

Volgens wielerverslaggever Gio Lippens is Vollering momenteel dé grote naam op de weg. "Zij is op dit moment de allergrootste ster in het vrouwenwielrennen." Henry Schut noemde haar de "onbetwiste koningin van het wielervoorjaar."

Zenuwen onder controle

Dat is volgens verslaggever Lippens deels te danken aan het feit dat ze haar nervositeit beter onder controle heeft gekregen: ze bezwijkt nu niet meer onder die zenuwen. "Het is een killer geworden, met dank aan onder andere de mentale hulp die ze heeft gekregen de afgelopen tijd. Het was wel een beetje een zenuwpees, altijd bang om te verliezen en geklopt te worden, onder andere door Annemiek van Vleuten. Dat is nu helemaal verdwenen. Ja, dan zie je wat er gebeurt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie