Sport
NOS

Stelling van Borst: 'De KNVB-beker is alleen voor kleinere clubs een hoofdprijs'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'De KNVB-beker is alleen voor kleinere clubs een hoofdprijs'

Feyenoord en NEC staan vanavond in de Kuip tegenover elkaar in de finale van de KNVB-beker. Voor de club uit Nijmegen is het een kans op de eerste hoofdprijs in de geschiedenis, voor Feyenoord slechts een tussenstop in de belangrijkere route naar Champions League-voetbal. Het winnen van de beker is alleen voor kleinere clubs als NEC een hoofdprijs, betoogt Hugo Borst met zijn Stelling van deze week. "Als NEC 'm wint, denk ik dat iedereen twee, drie dagen dronken is in Nijmegen."

Video niet beschikbaar

"Als Feyenoord vanavond dat dennenappeltje ophaalt, vind ik dat toch een pleister op de wonden", verklaart Borst. "Geen kampioen, geen diepe run in Europa gemaakt. Dat had beter gekund en dat hadden ze ook verdiend. Feyenoord heeft prachtig gevoetbald, maar ik vind wel dat ze lichtelijk uit het lood zijn geslagen. De verdediging is buitenaards voor eredivisie-begrippen."

Die 'buitenaardse' verdediging heeft zeer waarschijnlijk ook een negatief gevolg voor Feyenoord - de kans dat topspelers deze zomer vertrekken, is groot. "Dávid Hancko's grote doel is om verkocht te worden. Lutsharel Geertruida, daar zou ook weleens flink aan getrokken kunnen worden."

Quote

De verdediging van Feyenoord is buitenaards voor eredivisie-begrippen

Hugo Borst over Feyenoord, dat vanavond de bekerfinale speelt

Dat Feyenoord dit seizoen minder imponeerde als het jaar ervoor, komt volgens Borst vooral door gebreken in de aanval. "Daar hebben ze steken laten vallen, vooral op de vleugels en Santiago Giménez in het centrum. Iedereen in de Kuip smacht eigenlijk naar een Giménez die tot scoren komt."

Bekroning op bovengemiddeld seizoen

Voor NEC zou bekerwinst juist de bekroning zijn op een bovengemiddeld goed seizoen, met een huidige zesde plaats op de ranglijst als gevolg. "Als NEC de beker wint, denk ik dat iedereen twee, drie dagen dronken is in Nijmegen. Het is ondenkbaar en daarom zo bijzonder dat PEC in 2014 met 5-1 van Ajax won door ze finaal weg te spelen. Een hoofdprijs pakken, dat wordt ze nooit meer afgepakt."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Martijn is het niet eens met Borst. Hij schrijft: "De beker is gewoon één van de twee prijzen die er te winnen valt. Het valt me altijd op dat als een andere grote club deze beker wint, het wel wordt gezien als hoofdprijs. Maar op het moment dat die niet meedoet in de finale is het ineens een 'troostprijs'."

Ook Rogier is het oneens met de stelling. "Dit is voor iedereen een grote prijs, letterlijk en figuurlijk", schrijft hij. Jaco heeft een andere opvatting: "Wanneer Ajax, Feyenoord of PSV onderling de finale spelen, voelt het wel als een hoofdprijs."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie