Sport
EONOS

PSV is winterkampioen, na zuinige zege op Go Ahead Eagles

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV is winterkampioen, na zuinige zege op Go Ahead Eagles

PSV gaat het nieuwe jaar als koploper van de eredivisie in. Zonder te imponeren versloegen de Eindhovenaren het zwakke Go Ahead Eagles met 2-0. Philipp Mwene, voor rust, en Cody Gakpo, na rust, maakten de treffers.

Na achttien speelronden heeft PSV een punt voorsprong op Ajax en drie op Feyenoord. En dat ondanks een 0-4 thuisnederlaag tegen de Rotterdammers en een 5-0 oorwassing in Amsterdam eerder dit seizoen. Daaromheen liet PSV echter nauwelijks steken vallen.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Bart Frouws, van voetbalstatistiekenbureau Opta, over de eerste seizoenshelft. Volgens Frouws is er bij PSV geen echte topscorer, maar valt het op dat veel spelers al meerdere doelpunten hebben gemaakt.

Achterin kan het qua statistieken wel beter volgens Frouws. De Eindhovenaren kregen al 24 doelpunten tegen, twintig meer dan Ajax.

Bekijk hier het hele gesprek met Frouws.

PSV door zege op Go Ahead Eagles winterkampioen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie