Sport
AVROTROS

Tourpodcast De Kopgroep: Opnieuw Jumbo-Visma feest?

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: Opnieuw Jumbo-Visma feest?

Met de ploegentijdrit nog in de benen, staan de renners vandaag voor een 215 kilometer tellende etappe van Binche naar Épernay. Gaat het Jumbo-Visma lukken opnieuw het geel te behouden?

Mart voorspelt opnieuw een Jumbo-Visma-feest met Wout van Aert als winnaar op de streep. Martijn Hendriks gaat voor Michael Matthews van Team Sunweb en Joost Vullings voorspelt de winst voor de man in de bolletjestrui: Greg van Avermaet.

{podcast audio="111922" caption="S3E3 - Opnieuw Jumbo-Visma feest?" }

Doe voor 15:00 uw voorspelling op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69

De Monsieur 69 van vandaag is vanwege de ploegentijdrit niet de nummer 69 van gisteren, maar de nummer 69 van het algemeen klassement. Op die notering staat de Franse renner Nicolas Edet van Cofidis.

Een vrij onbekende renner, die in 2013 toch een niet onverdienstelijke uitslag reed in de Vuelta, hij won toen het bergklassement. Martijn weet te vertellen dat het nog maar de vraag is of zijn ouders hem, ondanks dat zij in Frankrijk wonen, deze keer in de Tour kunnen aanmoedigen.

Honderd jaar gele trui

In 'Honderd jaar gele trui' vertelt Mart Smeets het verhaal van Rudy Pevenage, die in de Tour van 1980 de gele trui een week lang kon vasthouden. Ook won hij die Tour de groene trui. Later werd hij de persoonlijk begeleider van Jan Ullrich, over wie de leden van De Kopgroep ook wel het een en ander te vertellen hebben.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie