Sport
NOS

Lars van der Haar verliest Europese titel veldrijden

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Lars van der Haar verliest Europese titel veldrijden

Michael Vanthourenhout is Europees kampioen veldrijden geworden in een modderig Namen. De veldrijders glibberden een voor een onderuit. Uittredend kampioen Lars van der Haar pakte het zilver.

Favoriet Eli Iserby ging heel even op kop, maar viel al snel weg uit de wedstrijd. Van der Haar die vorig jaar won, nam dankzij een bliksemstart de eerste plaats over.

Een van de afdalingen was zo glad dat de meeste coureurs niet overeind konden blijven. Ook Van der Haar ging meermaals in de fout op dit gedeelte. Daardoor kon de Belg Vanthourenhout van hem weg rijden.

In de op een na laatste ronde was duidelijk dat Van der Haar het niet meer goed ging maken toen hij het hek in gleed. Het verschil was inmiddels opgelopen tot 40 seconden. Dat bleef aan de meet ook zo. Zodoende mag Vanthourenhout het komend seizoen de blauwe Europese trui aantrekken in het crossen. De Belg Laurens Sweeck werd derde, voor Nederlander Joris Nieuwenhuis.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie