Sport

Atletiektrainer Henk Kraaijenhof: 'Schippers is een wondertje dat onverwacht uit de hoek kan komen'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Atletiektrainer Henk Kraaijenhof: 'Schippers is een wondertje dat onverwacht uit de hoek kan komen'

[NOS] Dafne Schippers ontbrak zaterdagavond in de WK finale op de 100 meter sprint. Ze had zich wel geplaatst via de halve finale, maar moest daarna geblesseerd afhaken. Voor atletiektrainer Henk Kraaijenhof kwam het niet als een totale verrassing, hij ziet Schippers al het hele seizoen kwakkelen.

"Haar beste tijd dit seizoen was 11,04, dat zit best ver van haar toptijden van een paar jaar geleden. Daarnaast had ze ook nog last van een rugblessure, dus het is voor haar geen jaar waarin alles lukt en ze haar absolute topvorm heeft weten te bereiken". Aldus de oud trainer van onder meer Nellie Cooman. Kraaijenhof denkt dat het missen van de finale hard aankomt bij Schippers. "Maar zij is iemand die mentaal heel sterk is, en zich hier ook weer overheen kan zetten."

Schippers besloot bijna een jaar geleden te breken met haar trainer en keerde terug bij haar eerste trainer Bart Bennema. Of de hernieuwde samenwerking genoeg is om Schippers weer op topniveau te krijgen richting de Olympische Spelen in Tokio weet Kraaijenhof niet. "Maar heel veel alternatieven zijn er ook niet. Bart is in ieder geval een toptrainer, eentje die zijn gelijken in Nederland niet kent. Het is hopen op een wondertje. En Dafne is wel een wondertje, zij kan onverwacht uit de hoek komen."

Henk Kraaijenhof over 100 meter sprint en Dafne Schippers

Ster advertentie
Ster advertentie