Sport

Olympische roeidroom vastgelegd in documentaire 'On The Record'

EONOS
foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Olympische roeidroom vastgelegd in documentaire 'On The Record'

Roeien zou weleens één van de succesvolste Nederlandse sporten kunnen worden bij komende Olympische Spelen in Tokio. Er is volop kans op gouden medailles, bijvoorbeeld bij de Lichte Vrouwen Dubbel 2, de boot met Ilse Paulis en Marieke Keijser.

De laatstgenoemde is samen met Roos de Jong en Ymkje Clevering twee jaar lang gevolgd op weg naar die Spelen. En dat levert een vierdelige documentaire op voor AVROTROS getiteld: On The Record.

Joy Hansson is de maker van de documentaire en is te gast bij Langs de Lijn En Omstreken om erover te vertellen. Hansson vertelt dat ze roeien een aantrekkelijke kijksport vindt en legt uit waarom ze graag een serie wilde maken over de weg naar de Olympische Spelen.

"Je ziet vooral het succesverhaal of het moment dat ze mee mogen doen aan zo'n wedstrijd. Ik was heel erg gedreven om dat verhaal ervoor te vertellen. Om te kijken wat er gebeurt in het hoofd van zo topsporter van tevoren, in het voortraject. Dat zag ik en toen dacht ik, dit moeten meer mensen zien."

Keijser wordt geportretteerd in de documentaire en vertelt aan de telefoon dat ze het leuk vond om eraan mee te werken. "Ik vind het heel gaaf. Het enthousiasme van Joy, daar kun je eigenlijk geen nee te zeggen. Al denk ik nu wel oef, dit is best wel speciaal en het komt dichtbij. Het is nu echt."

De documentaireserie is vanaf donderdag 15 juli te zien op YouTube.

Olympische roeidroom vastgelegd in documentaire 'On The Record'

Ster advertentie
Ster advertentie