Sport

De leukste nieuwe nummers in de Tour Top 100

foto: ANP (bewerking NPO Radio 1)foto: ANP (bewerking NPO Radio 1)
  1. Nieuwschevron right
  2. De leukste nieuwe nummers in de Tour Top 100

Parijs is niet ver meer! De renners zijn bezig met de laatste kilometers van deze Tour de France. Aan het begin van de Tour vroegen we jullie: welke plaat geeft jou het Tour de France gevoel?

Afgelopen weken stroomden jullie favoriete Tour-platen binnen. Het resultaat: een opgefriste NPO Radio 1 Tour Top 100! We hebben de leukste inzendingen op een rij gezet. Je kunt ze gratis beluisteren via Spotify.

Grijs gedraaid

Ilan vindt dat C.Jérome met C'est moi niet mag ontbreken in de lijst. "Honderden keren geluisterd als kind (en tiener) op weg naar vakantie in Frankrijk", schrijft Ilan. "Het stond op beide kanten van het cassettebandje, en is letterlijk grijs gedraaid!"

Op enkele Franse bruiloft

Volgens Annemarieke is Indochine één van de beste bands van Frankrijk. "Het nummer L'aventurier, hoewel al uit 1982, ontbreekt nog steeds op geen enkele Franse bruiloft en geeft dus het ultieme zomer gevoel!"

Wegdromen

Dennis tipt ons Dormir En Cuillère van Isabella A, en dan vooral de vertaling van Bart Peeters, Lepeltjesgewijs. "Je droomt er bij weg als je hem hoort."

Ben jij ook zo bang?

Ankie maakte zich een beetje zorgen om Chris Froome. "Ik ben best wel bang wat er gaat gebeuren met Froome als de Franse 'supporters' los gaan", schreef ze. Vandaar dat Ankie Ben jij ook zo bang van Toontje Lager aandroeg. "Dit leuke nummer komt uit de jaren 80, toen mijn liefde voor het wielrennen aanwakkerde!"

Luister de NPO Radio 1 Tour Top 100

De NPO Radio 1 Tour Top 100 kun je gratis beluisteren via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

Op de valreep: tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie