Sport
MAX

Hedwiges Maduro wordt nog altijd aangesproken op winnende goal in Klassieker

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Hedwiges Maduro wordt nog altijd aangesproken op winnende goal in Klassieker

Hedwiges Maduro wordt nog altijd herinnerd aan zijn winnende goal in De Klassieker in 2005. "Ik word nog steeds op straat aangesproken door mensen", zei Maduro zondag op De Perstribune van MAX.

Hedwiges Maduro op De Perstribune

Video niet beschikbaar

Tegenwoordig is Maduro actief als voetbalanalist bij Fox Sports en is hij bezig met het opstarten van zijn trainerscarrière. Maar nog niet zo lang geleden was hij zelf actief op de voetbalvelden. In het seizoen 2004/2005 debuteerde Maduro bij Ajax. Zijn debuut in een UEFA Cup-wedstrijd tegen Auxerre zal Maduro niet snel vergeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vlak na dit debuut maakte Maduro de winnende goal in De Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord (2-3). Niet lang daarna haalde Maduro het Nederlands Elftal. Zo speelde hij één wedstrijd op het WK 2006 het Argentinië van een piepjonge Lionel Messi.

Mede door blessures kon Maduro ‘de grote belofte’ niet helemaal waarmaken. Toch speelde Maduro in de Europese subtop bij Valencia en Sevilla. Na twee seizoenen FC Groningen en een korte periode op Cyprus besloot Maduro zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Maduro hoopt ooit trainer van Valencia te worden.

Ster advertentie
Ster advertentie