Sport

De Kopgroep versterkt zich met Koen de Kort voor de Vuelta

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep versterkt zich met Koen de Kort voor de Vuelta

De Kopgroep is terug van eigenlijk bijna niet weggeweest. Zeer gewaardeerde meesterknechten Joost Vullings en Martijn Hendriks zijn nog met vakantie, maar Mart Smeets neemt de honneurs namens hen waar en verzamelde een compleet nieuw team om zich heen.

Niemand minder dan Koen de Kort sluit zich deze eerste Vuelta-aflevering bij De Kopgroep aan. De oud-coureur van Trek-Segafredo, die zijn carrière afgelopen juni wegens een ongeval vroegtijdig moest beëindigen, verheugt zich op deze ronde die hij zelf zeven keer reed. "Als renner vond ik een afsluitende tijdrit niet zo leuk, maar nu ik als fan voor de tv zit ga ik er van genieten." Koen rijdt nog twee andere afleveringen mee, net als Roxane Knetemann en Michael Boogerd.

Voor de Spaanse touch is Edwin Winkels aangetrokken. Als liefhebber van het land én van de fiets, is hij de perfecte gesprekspartner voor Mart, die deze editie niet alleen over de koers wil praten. "Het is de bedoeling dat we ook Spanje beter leren kennen, dus het gaat ook een beetje een geschiedenisles worden," aldus Mart.

De wielerkennis uit het huidige peloton wordt aangevuld door Maxim Horssels van WielerFlits. De afgelopen 11 jaar heeft hij aan dit platform gebouwd, dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de wielerjournalistiek. Volgens Maxim is het jammer dat de Vuelta altijd als nakomertje wordt gezien: "Zeker dit jaar, ik denk dat het dit jaar misschien wel de mooiste grote ronde gaat worden."

Een veelbelovende ronde met een aantal veranderingen in De Kopgroep, maar wat niet veranderd is, is dat de Natte Vinger weer in de lucht gestoken wordt! Want wie gaat de eerste etappe - een tijdrit van 7,1 kilometer - op zijn naam schrijven? Maxim mag als eerst kiezen en gaat voor topfavoriet Primoz Roglic, die op de Olympische Spelen natuurlijk al goud won in deze discipline. Edwin voorspelt een andere Olympisch kampioen: de mountainbiker Tom Pidcock. Koen gaat voor zijn teamgenoot Giulio Ciccone en Mart...? Dat hoor je in de nieuwe aflevering van De Kopgroep.

Wil jij zelf een voorspelling doen? Laat deze dan achter via ons Instagram-account en win een De Kopgroep-fietsbel!

#1 - Vuelta: Espadrilles (S08)

Ster advertentie
Ster advertentie