Sport

Bertens na injectie terug in Fed Cup: 'Ik ben er helemaal klaar voor'

EONOS
foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Bertens na injectie terug in Fed Cup: 'Ik ben er helemaal klaar voor'

Kiki Bertens is terug in het oranje. Ze wil graag naar de Olympische Spelen en één van de voorwaarden voor een ticket naar Tokio, is dat ze meedoet aan de Fed Cup, het landentoernooi in het vrouwentennis. De komende dagen nemen 'Bertens en co' het in Den Haag op tegen Wit-Rusland.

Om naar de Olympische Spelen te gaan, hoeft Kiki Bertens de komende dagen het Fed Cup-duel met Wit-Rusland slechts als reserve bij te wonen. Maar ze wil meer. Ondanks achillespeesklachten gaat ze toch spelen. Met een cortisoneninjectie. "Ik ben er, dus dan wil ik ook spelen. Ik heb pijnvrij kunnen trainen de laatste dagen en ben er helemaal klaar voor", zegt Bertens.

Tot ergernis van Bertens verklapte captain Paul Haarhuis deze week dat zijn kopvrouw een injectie had gehad vanwege haar chronische achillespeesklachten. Is doorspelen wel verstandig voor de lange termijn? "Die injectie was om de pijn te verlichten. Het kan geen kwaad. Verder wil ik er niet te veel op ingaan", zegt Bertens.

Jan Kees van der Kun ging vandaag langs bij de Nederlandse Fed Cup-ploeg. Beluister de reportage uit Langs de Lijn En Omstreken hieronder:

Bij winst op Wit-Rusland plaatst Nederland zich voor het finaletoernooi van de Fed Cup, half april in Boedapest.

Ster advertentie
Ster advertentie