Sport

Kieft is heel even terug in Nederland: 'Ik haalde meteen een 'harinkje''

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kieft is heel even terug in Nederland: 'Ik haalde meteen een 'harinkje''

Al ruim tien jaar speelt Zeno Kieft rugby op het hoogste niveau in Frankrijk. De Nederlander vertrok op 18-jarige leeftijd met al zijn hebben en houwen naar de professionele rugbyclub Stade Rochelais. Voor heel even is Kieft terug in Nederland. 'Ik ben meteen een 'harinkje' gaan eten'

Hij gaat maar weinig terug naar Nederland en zijn leven bestaat onafgebroken uit rugby, rugby en nog meer rugby. "Het is ondanks de omstandigheden ook wel fijn om even een stapje terug te nemen en jezelf en je lichaam rust te gunnen", zei Kieft in Langs de Lijn En Omstreken.

Natuurlijk de weg was niet altijd makkelijk, drie jaar duurde het voordat Kieft een plek in het eerste team had veroverd. "Ik heb wel mijn twijfels gehad of dit wel mijn pad was", zegt Kieft. Juist door het hebben van een 'stabiele achterban' wist Kieft dat hij het juiste pad had gekozen.

Luister hieronder het gesprek met Zeno Kieft terug:

Stapje voor stapje kwam de Hagenaar steeds verder in zijn carrière. "Ze noemen de Franse competitie ook wel de beste betaalde competitie van de wereld. Het is een onwijs grote competitie die meedraait in de 'Champions League' van het rugby", aldus Kieft. Het beloofde land voor rugby? Niet Engeland? "Ja... nee", lacht Kieft. "Allebei zitten ze een op een hoog niveau."

'Grote meneer'

Hoewel de sport in Nederland niet veel stof doet oplaaien en Kieft door de supermarkt kan lopen zonder herkend te worden, is de 28-jarige Hollander in zijn woonplaats La Rochelle een 'grote meneer'. "In La Rochelle wel, maar daar buiten weet ik niet". En daar horen de nodige fotootjes en handtekeningen bij. "Rugby leeft zo intens daar, elke speler uit het team is een held."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie