Sport
NOS

Abdi Nageeye: 'Atleten krijgen luxeprobleem in het najaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Abdi Nageeye: 'Atleten krijgen luxeprobleem in het najaar'

Marathonloper Abdi Nageeye vestigde vorig jaar nog een Nederlands record op de marathon van Rotterdam. Vandaag ging de marathon uiteraard niet door. Nageeye verblijft in Kenia, in een ongewenste rustperiode. Als alles achter de rug is, heeft de atleet in het najaar wel wat te kiezen.

"Atleten krijgen in het najaar wel wat te kiezen", vertelt Nageeye in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1, wijzend op de belangrijkste marathons van het jaar die allemaal uitgesteld zijn. Het zou zomaar kunnen dat de marathons in Amsterdam, Berlijn, Londen en New York straks in korte tijd worden gehouden. De Nederlandse marathonloper heeft zelf nog geen keuze gemaakt.

{audiofile audio="62412" caption="Op de dag van de marathon van Rotterdam verblijft Abdi Nageeye in Kenia" }

Nageeye zit doordat er momenteel geen marathons zijn, zonder inkomsten. "We worden normaal gesproken pas na de finish betaald, afhankelijk van de prestatie die we hebben geleverd. We hebben nog wel te eten, maar ik moet het doen met mijn spaargeld."

De 31-jarige atleet, geboren in Somaliƫ, blijft voorlopig in Kenia. Daar geldt in de avonduren een lockdown. Vanochtend heeft Nageeye nog anderhalf uur gefietst op zijn mountainbike. "Dat doe ik wel alleen."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie