Sport
NOS

Egan Bernal grijpt macht in Giro met heroïsche zege op gravel

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Egan Bernal grijpt macht in Giro met heroïsche zege op gravel

Een splijtende demmarage in de laatste kilometer bracht Egan Bernal als eerste over de meet in de bergetappe naar Campo Felice in de Giro d'Italia. De Colombiaan neemt daarmee de roze trui over van de Hongaar Attila Valter.

Video niet beschikbaar

In de kopgroep van de dag waren met Bauke Mollema en Koen Bouwman twee Nederlanders actief. Op het laatst leek Bouwman een greep te kunnen doen naar de ritzege, maar dat was buiten Bernal gerekend. De voormalig Tourwinnaar reed met een versnelling op tweehonderd meter voor de finish naar de koplopers toe en vermorzelde ze op het onverharde gedeelte van de slotklim.

Niemand vanuit het peloton kon het tempo van Bernal aan. Giulio Ciccone kwam op zeven seconden als tweede over de streep. Aleksandr Vlasov werd in zijn spoor derde. Remco Evenepoel, die had gehoopt te kunnen profiteren van het vroege afhaken van Valter, kwam daarachter binnen op tien tellen. Bouwman werd uiteindelijk vijftiende.

Morgen staat er weer een etappe in de Giro d'Italia op het programma, van L'Aquila naar Foligno, zonder grote beklimmingen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie