Sport
NOS

Bronzen medailles voor Van Gool en Van Diepen op EK indoor

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bronzen medailles voor Van Gool en Van Diepen op EK indoor

Joris van Gool (20) en Tony van Diepen (22) hebben de Nederlandse atletiekploeg zaterdag bij de EK indoor twee bronzen medailles bezorgd.

Sprinttalent Van Gool eindigde op de 60 meter als derde in 6,62, een evenaring van zijn persoonlijk record. Van Diepen verdiende met een Nederlands record (46,12) brons op de 400 meter.

Van Gool had in de halve finales al indruk gemaakt met een tijd van 6,62 seconden. Dat was de tweede tijd van het deelnemersveld. In de finale had hij de kracht voor nog een machtige race. na een goede start volgde op tijd nog een versnelling. De Slowaak Jan Volko was met 6,60 de sterkste. De Turk Emre Zafer Barnes veroverde zilver (6,61).

Van Gool wint brons EK indoor

Tony van Diepen veroverde kort voor Van Gool verrassend brons op de 400 meter. De 22-jarige atleet uit Heerhugowaard bleef na een spannende race de Sloveen Luka Janezic net voor in de strijd om het brons. Met 46,12 dook hij ruim onder het Nederlands record van Liemarvin Bonevacia, die in 2017 in Belgrado op 46,26 seconden uitkwam.

Hij rekende in de slotmeter af met Janezic. De titel in Glasgow ging naar de Noor Karsten Warholm, die met 45,05 het Europees record evenaarde. Zilver ging naar de Spanjaard Oscar Husillos.

Van Diepen pakt brons

Ster advertentie
Ster advertentie