Sport
EONOS

Schouten naar Ajax of Feyenoord? 'Ik blijf met beide benen op de grond'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Schouten naar Ajax of Feyenoord? 'Ik blijf met beide benen op de grond'

Wat goed is komt snel, maar bij Jerdy Schouten duurde het iets langer.

Jerdy Schouten, de rijzende ster van Excelsior

De 22-jarige middenvelder van Excelsior is bezig aan zijn eerste seizoen in de eredivisie en maakt grote indruk. Vorige week in het gewonnen duel met Feyenoord was Schouten veruit de beste speler van het veld.

Zijn verhaal is opmerkelijk. Schouten, geboren in Hellevoetsluis, speelde in de jeugd van ADO Den Haag en schopte het daar ook tot het eerste elftal. Maar toekomst zagen ze in de Hofstad niet in de middenvelder.

Daarop verkaste Schouten vorig seizoen naar eerstedivisionist Telstar. Bij de Witte Leeuwen blonk hij wekelijks uit, waarop in de zomer Excelsior aan de deur klopte.

Inmiddels lijken sub- en topploegen in de eredivisie ook interesse te hebben in Schouten. En buitenlandse media spreken van interesse van onder meer het Italiaanse Fiorentina.

Oud-international Rafael van der Vaart zei zondag in Studio Voetbal dat Ajax of Feyenoord hem een vijfjarig contract moet aanbieden.

Terwijl Excelsior zich voorbereidt op het uitduel met Fortuna Sittard van zondagmiddag (12.15 uur), nam verslaggever Corné Hendriks een bezoek aan Woudenstein.

Ster advertentie
Ster advertentie