EONOS

PSV afgedroogd door Arsenal in Champions League: 4-0

2. PSV afgedroogd door Arsenal in Champions League: 4-0

PSV is de groepsfase van de Champions League slecht begonnen. Arsenal speelde de huidige koploper van de Eredivisie met 4-0 weg in het Emirates Stadium.

PSV kwam al vroeg op achterstand. Bukayo Saka kreeg in de achtste minuut de bal uit de rebound nadat Walter Benitez een schot van Martin Ödegaard niet goed verwerkte. Saka twijfelde niet en maakte simpel af.

2-0 Leandro Trossard

In de twintigste minuut werd PSV opnieuw geklopt in de omschakeling. De Belg Leandro Trossard schoot gedecideerd raak na een slimme pass van Saka.

3-0 Gabriel Jesus

Voor rust werd het ook nog 3-0. Weer deed Arsenal PSV pijn in de counter. Gabriel Jesus schoot keihard raak, maar in alle vrijheid, dat moet gezegd.

4-0 Martin Ödegaard

In de tweede helft was het even stil in Londen. PSV deed aardig mee, maar toen Arsenal in de zeventigste minuut even aanzette was het 4-0. Oud-Vitesse- en Heerenveenspeler Martin Ödegaard maakte zijn tweede van de wedstrijd. De aanvoerder van het Noorse elftal schoot van afstand onberispelijk raak in de verre hoek.

PSV, dat na vijf jaar weer meedoet aan het hoofdtoernooi van de Champions League, vervolgt de poulefase dinsdag 3 oktober met een thuiswedstrijd tegen Sevilla.