Sport
NOSNTR

‘SkateKeet’ is vrijwel zeker van de Olympische Spelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘SkateKeet’ is vrijwel zeker van de Olympische Spelen

Het kan eigenlijk niet meer misgaan: drie Nederlandse skateboardsters mogen naar de Olympische Spelen in Tokio. Roos Zwetsloot, Candy Jacobs en Keet Oldenbeuving zullen in actie komen op het onderdeel Street. Daarbij rollen ze over een parcours met nagemaakte objecten uit de straat, zoals trapjes, bankjes, muurtjes en trapleuningen. Het is voor het eerst dat skateboarden een onderdeel is op de Spelen.

Video niet beschikbaar

Oldenbeuving, die pas 16 jaar oud is en de bijnaam SkateKeet draagt, zei in Nieuws en Co dat het 99 procent zeker is dat ze gaat. “Volgende week is er nog een wedstrijd in Rome en dan wordt het officieel bekend. Maar zoals ik er nu voorsta, moet er wel iets heel geks gebeuren dat het niet doorgaat.”

Vanochtend kwam ze op Schiphol aan vanuit de Verenigde Staten, waar ze gisteren zesde werd op een prestigieus toernooi. Daarmee voldeed ze aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF.

Ze onderscheidt zich naar eigen zeggen door trucs te doen die niemand anders doet. “Sommigen doen alleen de dingen waarvoor ze veel punten krijgen. Ik probeer juist niet hetzelfde te doen als de rest.”

De komende tijd zal ze extra veel trainen. “Om extra conditie op te bouwen en sterkere benen te krijgen, zodat ik nog hoger kan komen. Maar ook zodat ik al mijn tricks gewoon land.”

In 2019 werd Oldenbeuving al Europees Kampioen en Talent van het Jaar. Rivkah op het Veld blikte voor NOS Sport met haar terug op dat succesvolle jaar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Skateboarder Keet Oldenbeuving

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie