Naar homepage
Sport

Mathieu van der Poel rijdt solo naar tweede Nederlandse titel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel rijdt solo naar tweede Nederlandse titel

Mathieu van der Poel is op de VAM-berg in Drenthe voor de tweede keer Nederlands kampioen geworden. Met een solo van bijna vijftig kilometer toonde hij zijn klasse. Nils Eekhoff (Sunweb) werd tweede op anderhalve minuut.

Van der Poel had dit seizoen op de weg nog niet gewonnen. De renner van Alpecin-Fenix zonderde zich op 67 kilometer van de streep voor het eerst met een elite groepje af. Daar kreeg hij nog enkele kilometers hulp van teamgenoot Oscar Riesebeek. Zijn eerste poging om weg te komen werd nog gecounterd door Pascal Eenkhoorn van Jumbo-Visma.

Omdat Eenkhoorn niet overnam, kwam het groepje snel terug. Enkele kilometers later kon ook de renner van Jumbo-VIsma de wereldkampioen veldrijden niet bijhouden bij een nieuwe aanval van Van der Poel. De 22-jarige Eekhoff was daarachter de beste. Het brons was voor Timo Roosen.

Van der Poel mag opnieuw een seizoen de rood-wit-blauwe trui dragen. Hij neemt die prijs over van Fabio Jakobsen, die door zijn zware val in de Ronde van Polen ontbrak op het Nederlands kampioenschap. Ook grote namen als Tom Dumoulin, Robert Gesink, Bauke Mollema en Wout Poels lieten verstek gaan. Zij staan volgende week wel aan de start van de Tour de France. Van der Poel gaat komende week op voor de Europese titel op de weg.

Ster advertentie
Ster advertentie