Sport
EONOS

Amerikaanse droom honkballer Stijn van der Schaaf (18) komt uit: contract bij Boston Red Sox

foto: familie Van der Schaaffoto: familie Van der Schaaf
  1. Nieuwschevron right
  2. Amerikaanse droom honkballer Stijn van der Schaaf (18) komt uit: contract bij Boston Red Sox

De jongensdroom van honkballer Stijn van der Schaaf(18) komt uit. De pitcher heeft deze week een contract getekend bij Boston Red Sox, een club die uit komt in de Amerikaanse Major League Baseball. Begin maart reist Van der Schaaf af naar de Verenigde Staten om zich vanaf dan fulltime bezig te houden met honkbal.

In september sloot Van der Schaaf al een mondeling akkoord met Red Sox, maar nu de handtekeningen zijn gezet mocht het nieuws ook naar buiten worden gebracht. Ondanks dat hij dus al even aan het idee kon wennen, is het besef nog niet echt ingedaald bij de Nederlander. De meeste Nederlandse jongens van zijn leeftijd proberen via een college-team de stap te maken naar de MLB. Dat hij die stap over slaat vindt hij moeilijk te verklaren.

"Je kan het toeval of geluk noemen dat ze op het juiste moment naar mij kwamen kijken. Maar ik noem het zelf gewoon hard werken. Dit is mijn kinderdroom waar ik al die jaren mijn best voor heb gedaan en die nu uitkomt", zei Van der Schaaf donderdagavond in Langs de Lijn En Omstreken.

Van der Schaaf werd afgelopen zomer Europees kampioen met Nederland U18. Daarna stonden de clubs voor hem in de rij. Hij legt uit waarom de keuze op de Boston Red Sox viel: "Ik kreeg bij deze club het beste gevoel. Ze volgen mij al langer, konden ook goed aangeven welke progressie ze mij hadden zien maken. Ze hebben ook een duidelijk plan met mij. Maar of ik al kan geloven dat dit gaat gebeuren? Nee."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie