Sport

Tankink: 'Kelderman kan de Giro gaan winnen'

foto: De Kopgroepfoto: De Kopgroep
  1. Nieuwschevron right
  2. Tankink: 'Kelderman kan de Giro gaan winnen'

[NOS - AVROTROS] Volgens Bram Tankink heeft Wilco Kelderman de beste papieren om de Giro te gaan winnen. Dat zegt hij in wielerpodcast De Kopgroep. De oud-renner vindt Kelderman er al de hele Giro sterk uitzien en ziet bovendien een sterke Sunweb-ploeg.

#3 - Giro: Autunno (S05) - De Kopgroep wielerpodcast

Ook de andere mannen van De Kopgroep beginnen langzamerhand in Nederlands succes te geloven. 'Kelderman weet toch geregeld weer een paar secondes mee te sprokkelen aan de finish. Hij ziet er goed uit', zegt Marijn Lansbergen. Hij kan bovendien rekenen op de sterke benen van knecht Jai Hindley, die er in belangrijke fases steevast bijzit.

Giro zonder favorieten

De Giro-overwinning lijkt inmiddels weggelegd voor 'the best of the rest', stelt Mart Smeets. Eerder vielen topfavorieten Thomas, Yates en Kruijswijk al uit. En ook Vicenzo Nibali lijkt minder sterk dan men had verwacht. Volgens Bram Tankink moet zondag de dag van Nibali worden. 'En als hij die dag in het roze eindigt, dan weten we zeker de koers daarna wordt gestopt', grapt hij.

Milaan is nog heel, héél ver

Want of de Giro de eindstreep in Milaan wel gaat halen, is maar zeer de vraag. Op de volgende rustdag wordt het gehele peloton weer getest. Meerdere positieve uitslagen onder renners uit het peloton zouden wel eens de nekslag voor de Italiaanse ronde kunnen betekenen.

De heren van de Kopgroep hebben er een hard hoofd in dat maandag alle renners negatief zullen blijken. 'De kwaliteit van de bubbel is in deze Giro duidelijk minder dan in de Tour in augustus', vertelt Martijn Hendriks. 'Renners zitten met toeristen en politieagenten in hetzelfde hotel en maatregelen worden niet in acht genomen'.

De Natte Vinger

Mochten de renners de dinsdag na de rustdag toch weer opstappen, wacht hen een mooie mooie heuveletappe waarin het zelden vlak is. Een mooie uitdaging voor het Natte Vinger-klassement. Mart zet wederom in op Majka, Marijn hoopt op Thomas de Gendt en Martijn denkt aan Fausto Masnada. Bram Tankink noemt een ander duveltje-uit-een-doosje en verwacht veel van Brandon McNulty. Ook meedoen met de Natte Vinger? Vul je voorspelling in en maak kans op zo'n prachtig roze De Kopgroep-mondkapje.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie