Sport

Mark Cavendish keert terug in de Tour

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Cavendish keert terug in de Tour

Na een afwezigheid van drie jaar keert Mark Cavendish komende zaterdag weer terug in de Tour de France. De Britse sprinter is opgenomen in de ploeg van Deceuninck-QuickStep. Hij neemt de plek in van Sam Bennet die met een knieblessure kampt en daardoor zijn groene trui van vorig jaar niet kan verdedigen.

Mark Cavendish deed twaalf keer mee aan de Ronde van Franrijk en won daarin maar liefst dertig etappes. Alleen de Belg Eddy Merckx kwam vaker met zijn armen in de lucht over de streep: 34 keer. Toch is het nog maar de vraag of Cavendish het aantal etappezeges gaat uitbreiden. Met 36 jaar is hij op leeftijd en zijn laatste zege in de Tour stamt alweer uit 2016. In Langs de Lijn En Omstreken liet wielercommentator Gio Lippens weten dat hij het een stunt zou vinden als Cavendish er nog eentje aan toe zou kunnen voegen. Lippens kijkt wel uit naar de terugkeer van de Brit. "Het maakt gewoon die sprint toch altijd weer wat spectaculairder. Je weet, overal waar Mark Cavendish meesprint, daar gebeurt wel wat."

Mark Cavendish terug in de Tour

Cavendish won in de Tour van 2009 zes etappes. Twee jaar later won hij vijf etappes en bracht hij de groene trui van het puntenklassement naar Parijs. De laatste jaren was hij echter niet meer de Cavendish van weleer. Vorig jaar hield hij zelfs rekening met stoppen. Via een speciale constructie kreeg hij toch nog een plekje bij Deceuninck-QuickStep waar hij dit seizoen, op een lager niveau, opleefde. In de Ronde van Turkije won hij vier etappes en ook in de Ronde van Belgiƫ liet hij zien dat hij het sprinten nog niet was verleerd.

Ster advertentie
Ster advertentie