Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Als een trainer de FA Cup wint, mag die vlak daarna best ontslagen worden'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Als een trainer de FA Cup wint, mag die vlak daarna best ontslagen worden'

Te midden van hevige speculaties over een aanstaand ontslag won Erik ten Hag zaterdag de FA Cup met Manchester United, het belangrijkste bekertoernooi van Engeland. De 2-0-zege op landskampioen Manchester City was knap, maar een vertrek lijkt onvermijdelijk. En dat is oké, betoogt Hugo Borst met zijn Stelling van deze week. "Als een trainer de FA Cup wint, mag die vlak daarna best ontslagen worden."

Video niet beschikbaar

Britse media zijn eensgezind: het tijdperk-Ten Hag bij Manchester United komt binnenkort ten einde. Sooner rather than later neemt de topclub van weleer afscheid van de coach, zo is de verwachting, ondanks de FA Cup-winst op rivaal Manchester City (2-0) van zaterdag. "De FA Cup is geen troostprijs", zegt Hugo Borst. "Maar hij heeft het de afgelopen jaren natuurlijk niet goed gedaan. Om te beginnen: hij trok een speler aan voor 95 miljoen euro, Antony, die geen minuut heeft gespeeld in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Kennelijk is dat een miskoop geweest - en dat heeft hij ook gezien."

Warrig aankoopbeleid

Het warrige aankoopbeleid van Ten Hag is een veelgehoord kritiekpunt. Het zou Borst niet verbazen als Ten Hag inderdaad ontslagen wordt. "Voor alle duidelijkheid: ik houd geen pleidooi voor een ontslag, maar ik snap waarom de discussie ontbrandt. Laten we hopen dat hij mag blijven zitten en dat er een beter aankoopbeleid komt."

Quote

We herinneren ons natuurlijk ook Louis van Gaal nog, die de FA Cup won na een teleurstellend seizoen en alsnog moest vertrekken

Hugo Borst over de sombere vooruitzichten van Erik ten Hag

Maar de vooruitzichten zijn somber, weet ook Borst. "Er wordt al weken gespeculeerd over een ontslag en die geruchten werden afgelopen week echt heel hardnekkig. We herinneren ons natuurlijk ook Louis van Gaal nog, die de FA Cup won na een teleurstellend seizoen en alsnog moest vertrekken."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Marcel vraagt zich af waarom Ten Hag niet al lang ontslagen is. "Een prijs winnen is geen reden om te blijven", schrijft hij. "Hij heeft te veel punten verspeeld in de competitie." Ook Jaco is het eens met de stelling: "Er had echt wel een beter team mogen staan na zoveel geld te hebben mogen investeren. En eigenlijk is dat sinds het vertrek van Alex Ferguson zo. Veel aankopen zijn onbegrijpelijk geweest. Dus misschien hebben ze juist een betere scouting en technisch directeur nodig."

Toine schrijft: "Als je je ploeg niet aan de praat krijgt, je een flinke achterstand hebt op de koploper en er komt geen verbetering, dan is het beter dat je ontslagen wordt." Ook Henk wijst op het gebrek aan ontwikkeling bij de ploeg. "Het voetbal van Manchester United is al een paar jaar niet best. Ze moeten aan de stop staan."

Arnold deelt de opvatting van Borst niet. "Hij heeft van een puinhoop bij Manchester United weer een ploeg gemaakt", schrijft hij, eraan toevoegend dat de club ondankbaar is. "Ten Hag is een goede trainer. Kijk maar wat hij bij Ajax heeft bereikt."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie