Sport
NOS

Antoinette Rijpma-De Jong pakt wereldtitel 1.500 meter

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Antoinette Rijpma-De Jong pakt wereldtitel 1.500 meter

Schaatser Antoinette Rijpma-De Jong heeft in Heerenveen op de WK Afstanden de 1.500 meter gewonnen. De Friezin reed in de rit tegen Ivanie Blondin uit Canada naar een eindtijd van 1.53.54 waarmee ze de tiende tijd ooit in Thialf neerzette.

Rijpma-De Jong onttroont Ragne Wiklund op de 1.500 meter. De Noorse werd tweede. Rijpma-De Jong was al twee keer Nederlands kampioen, maar nog nooit de beste van de wereld.

Jutta Leerdam opende het bal met een tijd van 1.55.32. Door een groot verval en een moeizame slotronde kwam ze uiteindelijk niet verder dan plaats zeven. Het brons was voor Miho Takagi die in de laatste rit de andere Nederlandse, Marijke Groenewoud, klopte. Groenewoud werd vijfde.

1.500 meter mannen

Bij de mannen waren er twee medailles voor Nederlanders. Geen goud, maar zilver en brons voor respectievelijk Kjeld Nuis en Thomas Krol. De 18-jarige Amerikaan Jordan Stolz won zijn derde afstand van het weekend, nadat hij eerder al de beste was op de 500 meter en de 1.000 meter.

Later vandaag rijden de mannen nog de 10.000 meter en de vrouwen de 5.000 meter. Een rechtstreeks verslag is te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie