Sport

Kunstrijdster Niki Wories hoopt alle ellende achter zich te laten

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Kunstrijdster Niki Wories hoopt alle ellende achter zich te laten

[NOS] Niki Wories verdedigt komend weekend in Den Haag haar nationale titel kunstrijden. Wories staat in Nederland al jaren aan de top. Om ook internationaal een rol te spelen, verhuisde ze vijf jaar geleden naar Canada om onder een toptrainer stappen te zetten.

Het pakte anders uit. Wories, 23 jaar inmiddels, kampte met een lange reeks blessures. Die brachten haar niet alleen fysiek, maar ook mentaal uit balans. Na een heftig 2019 hoopt Niki Wories alle ellende achter zich te laten en haar dromen op het ijs alsnog na te jagen.

Luister hier naar een bijdrage van Edwin Cornelissen.

Bij de afgelopen Europese kampioenschappen kunstrijden in het Oostenrijkse Graz lukte het Wories niet om zich te plaatsen voor de vrije kür. De 23-jarige Almeerse eindigde op de 35ste plaats en liet zich twee andere deelneemsters achter zich. "Ik denk dat heel veel mensen daar niks positiefs in hebben gezien maar ik wel."

Ze vertelt dat ze vrij snel na de kür kon relativeren en stelt dat ze in de bloei van haar carrière zit. Wories heeft nog één grote droom; meedoen aan de Olympische Spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie