EONOS

Pijnlijke aftocht Ajax in Berlijn, PSV komt tekort tegen Sevilla

2. Pijnlijke aftocht Ajax in Berlijn, PSV komt tekort tegen Sevilla

Ajax en PSV zijn allebei uitgeschakeld in de tussenronde van de Europa League. Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League) zijn de enige overgebleven Nederlandse clubs in Europa.

Ajax wist na de eerdere 0-0 in Amsterdam wat het moest doen in Berlijn: winnen van Union. Na een ongelukkige handsbal van Calvin Bassey en een benutte strafschop van de Duitsers kwamen de Amsterdammers met 1-0 achter. Vlak voor rust leek Ajax op gelijke hoogte te komen via Mohammed Kudus, maar de Ghanees stond buitenspel. In de aanval die daarna volgde maakte Union de 2-0, na een grote fout van doelman Geronimo Rulli, die een houdbare bal liet gaan.

De Amsterdamse aansluitingstreffer viel vlak voor rust. Kudus bracht de hoop terug, maar dat was maar voor even. Want al snel torende Danilho Doekhi, ex-Ajax, boven Jurrien Timber en kopte de 3-1 binnen. Dicht bij een gelijkspel kwam Ajax niet meer.

PSV komt doelpunt tekort voor verlenging

De uitschakeling van PSV zat eraan te komen, na de 3-0 nederlaag in Sevilla. Toch werd het nog een paar seconden spannend, toen PSV diep in blessuretijd de 2-0 maakte. Maar daar bleef het bij.

PSV-fan valt Spaanse doelman aan

Een PSV-supporter eiste de negatieve hoofdrol op, door vanaf de tribune het veld op te rennen en de keeper van Sevilla aan te vallen. "Ik vind dit nog erger dan de uitschakeling", sprak algemeen directeur Marcel Brands na afloop. Hij kondigde zware maatregelen aan. "Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod."

Zowel in Eindhoven als in Amsterdam kan het vizier op de Eredivisie.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!