Sport
BNNVARA

Wat roep je Mathieu van der Poel toe in de laatste kilometer van Vlaanderen's mooiste?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat roep je Mathieu van der Poel toe in de laatste kilometer van Vlaanderen's mooiste?

Zondag won wielrenner Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen op indrukwekkende wijze, door Wout van Aert in de sprint achter zich te laten. Reden genoeg dus voor B.V.S.C om even te bellen met Christoph Roodhooft, ploegleider van Van der Poel én de man die in de volgwagen zat tijdens de koers.

Video niet beschikbaar

Op de dag na de overwinning van Mathieu vraagt Dolf Jansen aan de ploegleider of hij nog veel last had van een kater. "Nou dat valt best mee, ik heb zelf niet zoveel gedronken, maar sommige renners zullen vast een kater hebben vrees ik. Al is dat na zo'n overwinning ook bijna wel een verplichting."

Alpecin-Fenix, de ploeg van Roodhooft, had vooraf gehoopt dat de champagneflessen ontkurkt zouden mogen worden. "We hebben ons heel secuur voorbereid op dit hoofddoel en dat het dan zo uitpakt is geweldig."

Quote

Het is bijna verplicht om een kater te hebben

Christoph Roodhooft

'We proberen hem wel nog wat mee te geven'

In de laatste kilometer streden alleen Van der Poel en Van Aert nog om de overwinning. Beide renners waren afwachtend en stonden zowaar 'sur place'. "Op zo'n moment proberen we Mathieu toch nog even mee te geven dat de aankomst er één zonder publiek is. Je hebt dus meer last van de wind, die van de linkerkant kwam. Mathieu moest dus vanaf de rechterkant van de weg gaan sprinten", zegt de ploegleider.

"Hij moest vooral van zijn eigen kracht uitgaan en niet wachten op de sprint van Van Aert. Dat heeft hij perfect gedaan", aldus Roodhooft.

'Wij werken aan ploegleiders op afstand'

Waarom rijden ploegleiders eigenlijk altijd in een auto achter de renners? Dat komt omdat het contact tussen renners en ploegleiders vaak erg slecht is, legt Roodhooft uit, omdat de technische communicatiemiddelen in de auto vaak niet goed genoeg zijn. "Ja wij zijn daar ook mee bezig. We kijken of we misschien kunnen communiceren met de renners vanuit een studio of zo. Daar zijn we over aan het brainstormen."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie