Sport
EONOS

Trouwe fans mogen niet naar Olympische Spelen: 'Echt balen'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Trouwe fans mogen niet naar Olympische Spelen: 'Echt balen'

Bij de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio zijn geen buitenlandse toeschouwers welkom. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo op basis van anonieme bronnen.

Bekijk hier het gesprek met Netty Kromowidjojo en Humphry van Asdonck:

Video niet beschikbaar

De Japanse overheid is bang dat de buitenlandse fans het aantal coronabesmettingen verder doen stijgen. NOS-correspondent vertelt dat de Japanse overheid en het organisatiecomité bang zijn voor een vierde golf. "De Japanse ziekenhuizen konden de besmettingen eerder al amper aan. Daarnaast begint het vaccineren van de gemiddelde Japanner zeer waarschijnlijk pas in juni. Dus ze vinden het risico veel te groot."

Voor Netty Kromowidjojo, moeder van zwemster Ranomi, is het een bittere pil. De familie uit Sauwerd bezoekt vrijwel iedere zwemwedstrijd van Ranomi, maar zal deze zomer noodgedwongen voor de buis zitten. "Het zat eraan te komen natuurlijk, maar heel naïef had ik wel hoop dat we naar Tokio toe zouden gaan. Echt balen."

Ook Oranje-supporter Humphry van Asdonck is teleurgesteld dat hij niet naar Tokio kan. Hij is fan van de Olympische Spelen en had 32 kaarten voor verschillende wedstrijden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie