Sport
EONOS

Sportforum: 'Deze paniek bij PSV nog nooit gezien'

foto: NOS Sportfoto: NOS Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Deze paniek bij PSV nog nooit gezien'

In het wekelijkse Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken gaan de leden op zoek naar een oplossing voor het kwakkelende PSV. Erik van Haren volgde PSV twee jaar voor De Telegraaf. "Dit heb ik nog nooit gezien en met stijgende verbazing zitten kijken."

Daarom kijkt de journalist kritisch naar de rol van technisch manager John de Jong. "Zijn aankopen bakken er helemaal niets van. Hij scoort echt een dikke onvoldoende."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens NOS-commentator Jan Roelfs is het vertrek van Marcel Brands het grote probleem geweest. "Er is geen duidelijkheid over wie de baas is. In de top klopt het niet."

Quote

Martin van Geel bij PSV is geen gekke optie

Jan Roelfs

Daarnaast denkt hij de oplossing te hebben. "Dit seizoen valt er niets meer te halen. Punt. Zet er een toptrainer neer die alles bepaald op technisch vlak." En dan is de naam van Martin van Geel als technisch man geen gekke optie, vindt Roelfs. "Die heeft het over het algemeen heel goed gedaan bij Feyenoord."

Bryant

Het onverwachte overlijden van basketballegende Kobe Bryant kon ook niet onbesproken blijven. Roelfs zag Bryant ooit aan het werk. "Z'n overlijden raakte me. Als je alle reacties leest. Dan zie je de impact van een sportheld op de samenleving in Amerika. Even geen polarisatie, maar het was weer een eenheid."

Quote

Bryant was echt een keiharde werker

Erik van Haren

Telegraaf-journalist Erik van Haren had ooit de eer om Bryant te interviewen. "Ik was op vakantie en kreeg de vraag of ik hem wilde interviewen. Ik dacht dat het een grapje was. Maar het bleek al snel dat het serieus was."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij zal Kobe Bryant blijven herinneren om z’n enorme mentaliteit. "Hij was een keiharde werker. Soms bleven de lichten in het stadion aan omdat hij na een wedstrijd nog stond te gooien. Dan werd het stadion al schoongemaakt."

Bertens

Ook de eerste week van de Australian Open kwam aan bod. Kiki Bertens werd uitgeschakeld in de vierde ronde. Het doel van Team Bertens is om een Grand Slam te winnen.

"Het lijkt er op dat die wens er niet helemaal is", concludeert Roelfs. "Daarom is de keuze ook niet heel gek dat ze gebroken heeft met coach Raemon Sluiter.” Wennemars denkt dat we niet te veel moeten verwachten van de Nederlandse. "We moeten misschien accepteren dat dit het hoogste is wat ze kan."

Voor Roelfs is het moment dat Roger Federer in de derde ronde wint van John Milman tot nu toe het moment van het toernooi. "Het is ongekend dat hij op 38-jarige leeftijd wint van een fitte John Milman."

Beluister het Sportforum - met ook aandacht voor het schaatsweekend, de BeneLiga en de situatie bij Feyenoord - hier.

Ster advertentie
Ster advertentie